PRAKTIJK

Werkwijze.

De werkwijze verschilt per pakket. De consulten verlopen hetzelfde, maar de begeleiding is anders. Dat is iets om rekening mee te houden voordat je een pakket kiest. Meer over de begeleiding per pakket en de verschillen vind je op individuele pagina van de pakketten. 

WERKWIJZE CONSULTEN

Consult 1:

Tijdens het eerste consult van ongeveer 60 a 90 minuten (ik reserveer standaard 90 minuten, maar het verschilt per client/casus hoelang we bezig zijn), bespreken we jouw ingevulde intake formulier met de klachten, doelen, voedingspatroon, leef- en werkomstandigheden en uiteraard jouw wensen en voorkeuren ten aanzien van het traject en de adviezen.

 

Na dit gesprek kun je gelijk met wat tips naar huis en ontvang je +/- 4 werkdagen na het gesprek een rapport met daarin:

 

  1. Een samenvatting van het gesprek, jouw (hoofd)klachten.

  2. Kort en beknopt de uitleg over de disbalansen in jouw lichaam die ik zie.

  3. Een volledige adviezenlijst (natuurlijke suppletie, voeding en leefstijl; denk daarbij aan stress release, slaap en meer)

  4. Plan van aanpak; de adviezenlijst is lang, om gericht te werk te gaan, schrijf ik in stappen uit waar je mee begint

  5. Extra: Voedingswaps en hormoonproof recepten.

Uiteraard verschilt per persoon en per casus hoe het advies/plan van aanpak eruit ziet. Je krijgt alles afgestemd op waar jouw situatie om vraagt.

Wat belangrijk is om te realiseren, is dat je het werk uiteindelijk zelf moet doen. Er bestaat geen wonderpil of manier om alles zomaar te veranderen. Ik geef daarom advies hoe je in stapjes je leefstijl kan veranderen, maar het echte werk ligt wel echt bij jezelf. Daarvoor zul je zelf werk moeten verrichten en tijd investeren in bijvoorbeeld het zoeken naar extra recepten, vervangende voedingsmiddelen etc. Het verschilt per pakket hoe betrokken ik hierbij ben.

Vervolgens zien/spreken we elkaar na vier a vijf weken weer in een vervolgconsult om te kijken hoe het met je gaat en waar de volgende stappen gezet kunnen worden en kun je jouw vragen stellen.

Vervolg consult(en):


Een vervolgconsult duurt 30 a 40 minuten minuten. We bespreken hoe het gaat, wat de voortgang is, hoe je de aanpassing en/of nieuwe leefstijl ervaart en hoe het gaat met de dieetvordering en omgang met lastige situaties. Hier is uiteraard ook plek voor vragen. Gewoonte die je jaren eigen hebt gemaakt, zijn nou moeilijk te veranderen. Het is belangrijk dat jijzelf gemotiveerd bent om hiermee aan de slag te gaan, maar bij tegenslag of moeilijke momenten ben ook ik er om je te helpen/een hart onder de riem te steken. Dat is ook de reden dat ik na 4 weken een vervolgconsult inplan. Uit ervaring weet ik dat de meeste mensen rond die tijd de motivatie een beetje beginnen te verliezen, terwijl je hier juist nét even door moet zetten.

Moeite met veranderingen? Dan raad ik het begeleidings -of intensieve pakket aan, hierin heb je meerdere consulten en krijg je meer begeleiding waardoor je in stappen aan de veranderende leefstijl kunt werken. 

LET OP:  Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen / veranderingen toe te passen. De meeste personen beginnen pas na 3 á 4 maanden, daadwerkelijke veranderingen te ervaren/zien, bij sommigen duurt dit zelfs langer. Als je jarenlang een bepaalde gewoonten of klachten hebt gehad, kost het ook aanzienlijk tijd voor je lichaam om zich aan te passen aan iets nieuws. Pas je verwachtingspatroon hier op aan, om niet teleurgesteld te worden.

Losse consulten (vragen uurtje)

Sommige vrouwen hebben alleen wat vragen over bijvoorbeeld (natuurlijke) anticonceptie, het bijhouden van de menstruatiecyclus, hormonen, gezond eten etc. Daarom heb ik ook (eenmalige) losse consulten van 45 minuten waarin jij al je vragen kunt stellen. Hiervoor hoef je geen intake formulier in te vullen.

EMB (Energetisch Morfologische bloedtest)

Vanaf 14 september bied ik ook de EMB bloedtest aan. Met deze test (vingerprik) kun je meer inzicht verkrijgen in de gezondheid van het lichaam. Je kunt het vergelijken met een APK keuring: welke voedingstekorten, energetische verstoringen, ontstekingen en (latent) aanwezige aandoeningen liggen ten grondslag aan je klachten? Lees hier meer over de EMB en mijn werkwijze m.b.t. de EMB.

IVM HET CORONAVIRUS DOE IK ALLE CONSULTEN MOMENTEEL ONLINE (VIDEO CALL)

AFSPRAAK BOEKEN

Boek je online je afspraak (via onderstaande knop)? Dan ontvang je als de datum en tijd akkoord is z.s.m. een afspraak bevestiging en een linkje vanuit mijn clienten database om je gegevens + een intake formulier in te vullen (let op, deze kan in je SPAM terecht komen). Het zou fijn zijn als je dit formulier +/- een weekje (of zo snel mogelijk) voor de afspraak invult, zodat ik voordat we het gesprek ingaan al een klein beetje op de hoogte ben van je klachten/waarom je bij mij komt. In het gesprek gaan we hier dan nog wat dieper op in.

Weet je niet zo goed welk pakket je moet boeken? Dan kun je het beste het basic pakket boeken. In het intake gesprek kunnen we dit altijd nog bespreken/aanpassen.

Na de eerste afspraak ontvang je de factuur in je mailbox.

"Jip is een fantastische consulent. Dit had ik veel eerder moeten doen!" - Daniëlle Brus

  • Twitter - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle

Praktijk De Krachtige Vrouw

KVK: 64043134

Haarlem

© 2020 by Jip Isabel