PRAKTIJK/

CONSULTEN

Hormoonconsulten & EMB-testen

Om je op en top vrouw te voelen en sterk in je schoenen te staan, moet zowel lichaam als geest in balans zijn. Ik help vrouwen ook daarom graag bij het herstellen (of in balans houden van) hun hormoonbalans.

 

In mijn praktijk behandel ik verschillende problemen. Ik ben gespecialiseerd in vrouwen gezondheid; en dan met name de menstruatiecyclus en menstruatieklachten. Daarnaast help ik ook clienten in mijn praktijk met PCOSEndometriose, vruchtbaarheidsproblemen en (pre)menopauze klachten. Alsmede darmklachten, slecht slapen en de algehele leefstijl/gezondheid verbeteren.

 

Ook ben ik afgestudeerd als sport en beweegdeskundige en werk heb ik al een flink aantal jaren ervaring als personal fitness trainer en voeding coach. Ik help mensen dan ook met meer bewegen een gezonde levensstijl creëren.

JipIsabel-internetres-35.jpg

HORMONEN

Hormonen zijn stofjes die veel lichaamsprocessen reguleren en aan- en uitzetten. Zo hebben ze invloed op je gewicht, de bloedsuikerspiegel, bloeddruk, lichaamstemperatuur, dag- en nachtritme, menstruatiecyclus, libido etc. Wanneer je hormonen dus helemaal in balans zijn, dan voel je je fantastisch! Wanneer deze echter uit balans zijn, doet je lichaam heel hard zijn/haar best om je weer in balans te krijgen. Maar dit betekent soms dat er her en der wat verschoven moet worden en het ene hormoon harder gaat werken om het ander te ondersteunen. Dit kan ervoor zorgen dat je (hele vage) klachten gaat ervaren, omdat je lichaam eigenlijk probeert aan te geven dat er iets niet klopt en dit opgelost moet worden. Je kunt je lichaam dus eigenlijk zien als je eigen dokter, die jou vertelt wanneer iets niet helemaal pluis is en opgelost moet worden.

Wat doe ik? 

Door middel van een hormonale analyse/intake kijken we wat voor soort klachten je ervaart en welke hormonen of andere disbalans (denk aan darmwerking) hier verantwoordelijk voor kunnen zijn. Soms kan dit een flinke puzzel zijn, want -zoals je hierboven las- vangen soms verschillende hormonen functies op en is het soms lastig te achterhalen welke er nou hoofd verantwoordelijk is voor jouw klachten. Maar geen nood, als je gemotiveerd bent, kunnen we samen achter de oorzaak komen en ervoor zorgen dat je hormoonbalans weer verbeterd wordt. 

WERKWIJZE

Consult 1:

Tijdens het eerste consult van 90 minuten bespreken we jouw ingevulde intake formulier met de klachten, doelen, voedingspatroon, leef- en werkomstandigheden en nemen we de EMB bloedtest (vingerprik) af (let op t/m juli is dit  dus een offline afspraak in Haarlem, vanaf Juli stuur ik de test naar jou thuis op waar je deze zelf mag afnemen met behulp van een video instructie, wil je dit ook al in juni? Dan is die mogelijkheid er.)

Geholpen worden zonder EMB test? Informeer even naar de mogelijkheden via de mail: info@dekrachtigevrouw.com

Meer info over EMB bloedtesten

Na dit gesprek kun je gelijk met wat tips naar huis en ontvang je +/- 3 weken later jouw test-uitslag en een uitgebreid advies/plan van aanpak met daarin:

 

 1. Een samenvatting van het gesprek, jouw (hoofd)klachten.

 2. Kort en beknopt de uitleg over de disbalansen in jouw lichaam die ik zie en die uit de test komen.

 3. Een volledige adviezenlijst (natuurlijke suppletie, voeding en leefstijl; denk daarbij aan stress release, slaap en meer)

 4. Plan van aanpak; de adviezenlijst is lang, om gericht te werk te gaan, schrijf ik in stappen uit waar je mee begint

 5. Extra: Voedingswaps en hormoonproof recepten.

Uiteraard verschilt per persoon en per casus hoe het advies/plan van aanpak eruit ziet. Je krijgt alles afgestemd op waar jouw situatie om vraagt.

Wat belangrijk is om te realiseren, is dat je het werk uiteindelijk zelf moet doen. Er bestaat geen wonderpil of manier om alles zomaar te veranderen. Ik geef daarom advies hoe je in stapjes je leefstijl kan veranderen, maar het echte werk ligt wel echt bij jezelf. Daarvoor zul je zelf werk moeten verrichten en tijd investeren in bijvoorbeeld het zoeken naar extra recepten, vervangende voedingsmiddelen etc. Het verschilt per pakket hoe betrokken ik hierbij ben.

Vervolgens zien/spreken we elkaar na vier a vijf weken weer bij een vervolgconsult om te kijken hoe het met je gaat en waar de volgende stappen gezet kunnen worden en kun je jouw vragen stellen.

Notities:

Los een EMB test doen? Dat kan! Dan heb je alleen geen uitgebreide, maar een korte intake en kom je alleen voor een vingerprik langs (+/- 20 minuten). Zie onderstaande pakketen.

JipIsabel-internetres-38.jpg

PAKKETTEN

EMB-basic pakket

€349,95

 • Intakegesprek van ca. 1,5 uur (incl. vingerprik) 

 • Hormonale anamnese.

 • Uitslag bloedtest + Compleet uitgewerkt verslag met analyse en advies per mail.

 • Vervolg consult na 4 weken van +/- 40 minuten.

 • Werkboek ter begeleiding.

In dit pakket ga je zelf aan de slag met de adviezen. Je krijgt een volledig rapport met plan van aanpak en werkboek waarmee je zelf aan de slag kunt. 

EMB los (losse vingerprik)

€230,-

 • Bloedprik afspraak van ca. 20 minuten.

 • Uitslag bloedtest + uitgewerkt verslag met advies per mail. 

 • (Let op: het is advies is NIET gepersonaliseerd op basis van jouw leefstijl, omdat we in dit pakket géén volledige intake hebben

In dit pakket ga je zelf aan de slag met de adviezen. Je krijgt een advies op basis van je test-uitslag (niet specifiek je leefstijl)

Los (vervolg) consult

€74,95

Vervolgconsult

Wil je na het afronden van een traject tóch nog een keer een vervolgconsult boeken? Dát kan met dit losse consult.


Alle prijzen zijn inclusief btw*
Na de afspraak stuur ik je de factuur + betaallink in je mailbox.
Betalen in 2 termijnen is bij het basic pakket ook mogelijk, vraag hier tijdens het consult naar.

Helaas worden mijn consulten niet vergoed door de zorgverzekeraar. 

Vragen? Mail me! info@dekrachtigevrouw.com