PRAKTIJK

Hormoonconsulten en leefstijl advies.

I.V.M het coronavirus, zijn alle consulten momenteel online via een video call.

IK HELP VROUWEN BIJ

1

2

3

4

5

MENSTRUATIE KLACHTEN, LAAG LIBIDO EN VRUCHTBAARHEIDS-PROBLEMEN

(PRE)MENOPAUZE KLACHTEN

VAGE GEZONDHEIDS-KLACHTEN DIE JE NIET KUNT PLAATSEN

HET CREËREN VAN EEN GEZONDE LEEFSTIJL

WEINIG ENERGIE EN/OF SLECHTE NACHTRUST

In mijn praktijk behandel ik verschillende problemen. Ik ben gespecialiseerd in vrouwen gezondheid; en dan met name de menstruatiecyclus en menstruatieklachten. Daarnaast help ik ook clienten in mijn praktijk met PCOS,  Endometriose, vruchtbaarheidsproblemen en (pre)menopauze klachten.

 

Ook ben ik afgestudeerd als sport en beweegdeskundige en werk heb ik al een flink aantal jaren ervaring als personal fitness trainer en voeding coach. Ik help mensen dan ook met meer bewegen een gezonde levensstijl creëren,  alsmede met slecht slapen en alle andere hormonale klachten.

HORMOONCONSULTEN

Hormonen zijn stofjes die veel lichaamsprocessen reguleren en aan- en uitzetten. Zo hebben ze invloed op je gewicht, de bloedsuikerspiegel, bloeddruk, lichaamstemperatuur, dag- en nachtritme, menstruatiecyclus, libido etc. Wanneer je hormonen dus helemaal in balans zijn, dan voel je je fantastisch! Wanneer deze echter uit balans zijn, doet je lichaam heel hard zijn/haar best om je weer in balans te krijgen. Maar dit betekent soms dat er her en der wat verschoven moet worden en het ene hormoon harder gaat werken om het ander te ondersteunen. Dit kan ervoor zorgen dat je (hele vage) klachten gaat ervaren, omdat je lichaam eigenlijk probeert aan te geven dat er iets niet klopt en dit opgelost moet worden. Je kunt je lichaam dus eigenlijk zien als je eigen dokter, die jou vertelt wanneer iets niet helemaal pluis is en opgelost moet worden.

 

Wat doe ik? 

Door middel van een hormonale analyse/intake kijken we wat voor soort klachten je ervaart en welke hormonen of andere disbalans (denk aan darmwerking) hier verantwoordelijk voor kunnen zijn. Soms kan dit een flinke puzzel zijn, want -zoals je hierboven las- vangen soms verschillende hormonen functies op en is het soms lastig te achterhalen welke er nou hoofd verantwoordelijk is voor jouw klachten. Maar geen nood, als je gemotiveerd bent, kunnen we samen achter de oorzaak komen en ervoor zorgen dat je hormoonbalans weer verbeterd wordt. 

"Echt een aanrader als je last hebt van PMS of andere hormonale klachten, maar ook als je simpelweg meer uit jezelf wil halen." 

- Mariel Heidemans

I.V.M het coronavirus, zijn alle consulten momenteel online via een video call.

  • Twitter - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle

Praktijk De Krachtige Vrouw

KVK: 64043134

Haarlem

© 2020 by Jip Isabel