10 simpele manieren om spontane stress te verzachten op het werk

Werken in een modern kantoor heeft zo zijn voordelen. Snacks zijn gratis, honden zijn welkom, het is elke dag casual friday. Maar het is en blijft werk. Zelfs als je je niet in Nederlands grootste stress-steden bevind, of als je geen millenial met een opkomende burn-out bent, heeft het werken op kantoor en het hebben van een overvolle agenda, toch een belastend effect op ons lichaam.


Stress levels

De stress levels kunne soms nogal oplopen. Soms werkt het als een cafeïne shot en kun je ineens flink vooruit werken en haal je al die deadlines makkelijk en soms.. werkt het juist overweldigend en slopend, iets wat niet goed is voor je productiviteit of – nog belangrijker- je gezondheid.


Als de stress op kantoor je even teveel wordt, gebruik dan 1 van deze 10 tips (of allemaal?) Ze zullen je stress wat verzachten en ervoor zorgen dat er weer wat lucht in je kop komt!


#1 Grijp naar je koptelefoon

Zoek muziek op waar je van kalmeert en luister hier even een tijdje naar zonder ook maar iets anders te doen.


#2 Zet je computer op sluimer

Als je geen Slack, emails of andere notificaties binnen ziet komen, is het een stuk makkelijker om je even een paar minuten los te maken van je werk om even je stress en angst levels naar beneden te halen.


#3 Kijk weg van je scherm

Leun even achterover, sluit je ogen en laat jezelf terug keren naar een kalmere vibe.


#4 Adem als bij een yoga les

Haal heel diep adem (4 tellen in) en blaas langzaam en volledig uit (4 tellen uit) herhaal dit een aantal keren tot je gekalmeerd bent.


#5 Bust a move

Sta even op en ga 10 minuutjes lopen (het liefst buiten) zo kun alles in je hoofd weer op een rijtje zetten én de frisse lucht zal je extra goed doen.


#6 Praat met een vriend

Het even hebben over de situatie en stress op werk met je thuisbasis, zorgt ervoor dat je alles weer in perspectief kan zien.


#7 Neem een thee pauze

Nee geen koffie, maar thee pauze. Maak een heerlijke kruiden thee voor jezelf.


#8 Ruim je bureau uit/op

Het op -en uitruimen van je kantoor, maakt letterlijk ruimte in je omgeving en ruimte in je geest.


#9 Mini workout

Zoek een (discreet) plekje, waar je heel even een mini workout, zoals wat jumping jacks of wat sprinten de trap op kunt doen.


#10 Maak een plan voor na het werk

Of het een tripje naar de sportschool of juist een cocktail op het terras is, zorg dat je iets hebt om naar uit te kijken.