10 simpele manieren om spontane stress te verzachten op het werk

Werken in een modern kantoor heeft zo zijn voordelen. Snacks zijn gratis, honden zijn welkom, het is elke dag casual friday. Maar het is en blijft werk. Zelfs als je je niet in Nederlands grootste stress-steden bevind, of als je geen millenial met een opkomende burn-out bent, heeft het werken op kantoor en het hebben van een overvolle agenda, toch een belastend effect op ons lichaam.


Stress levels

De stress levels kunne soms nogal oplopen. Soms werkt het als een cafeïne shot en kun je ineens flink vooruit werken en haal je al die deadlines makkelijk en soms.. werkt het juist overweldigend en slopend, iets wat niet goed is voor je productiviteit of – nog belangrijker- je gezondheid.


Als de stress op kantoor je even teveel wordt, gebruik dan 1 van deze 10 tips (of allemaal?) Ze zullen je stress wat verzachten en ervoor zorgen dat er weer wat lucht in je kop komt!


#1 Grijp naar je koptelefoon

Zoek muziek op waar je van kalmeert en luister hier even een tijdje naar zonder ook maar iets anders te doen.


#2 Zet je computer op sluimer

Als je geen Slack, emails of andere notificaties binnen ziet komen, is het een stuk makkelijker om je even een paar minuten los te maken van je werk om even je stress en angst levels naar beneden te halen.


#3 Kijk weg van je scherm

Leun even achterover, sluit je ogen en laat jezelf terug keren naar een kalmere vibe.


#4 Adem als bij een yoga les

Haal heel diep adem (4 tellen in) en blaas langzaam en volledig uit (4 tellen uit) herhaal dit een aantal keren tot je gekalmeerd bent.