Review: Detox van Dr.Detoxbox

Detoxen, er zijn verschillende meningen over. De een is fel op tegen en de ander zweert erbij. Persoonlijk heb ik meerdere ervaringen met een detox. Van slecht, tot middelmatig, tot goed. En ik moet eerlijk toegeven dat deze sapkuur van Dr.Detox me het meeste is bevallen.

Maar, laten we beginnen bij het begin, want wat is detoxen en waarom heb ik deze detox gedaan?


Gebruik de code JIP25 op drdetoxbox.com voor 10% korting op je detox box!Wat is detoxen?

Detoxificatie gaat om het nemen van rust, om het ondersteunen van zuivering en om het voeden van je lichaam van binnenuit. Gifstoffen het lichaam uit helpen en je lijf juist voeden met voedzame stoffen; dat is het idee. Zo blijft het lichaam extra gezond.


Waarom deze detox?

Buiten het feit dat de eigenaar van Dr.Detoxbox me gevraagd heeft om de detox uit te proberen, vind ik regelmatig detoxen heel erg fijn. Ik heb namelijk overgevoelige darmen en om mijn darmen even te reinigen en wat rust te gunnen is een aantal dagen leven op sapjes, voor mij heel erg prettig.


Maar zoals met alles in de wereld, zijn er verschillende tegenstanders en verschillende voorstanders van, eigenlijk alles op het gebied van voeding.


Tegenstanders geven vaak het argument dat je lichaam zichzelf al ontgift en een detox daarom overbodig is. En ja, dat is waar, maar toch wil ik hier een kleine opmerking over maken. Een jaar geleden heb ik namelijk mijn lichaam en bloedwaardes etc. laten checken bij een orthomoleculaire therapeut en toen bleek dat ik een overbelaste lever had/heb. Dus dat zette me aan het denken. Mijn lichaam heeft dus schijnbaar moeite met het 'schoonmaken' van zichzelf. En juist je lever speelt een vitale rol in de ontgifting en stofwisseling van je lichaam. Als de lever echter overbelast is, kan hij afvalstoffen niet goed afvoeren. Hierdoor voel je je vermoeid en opgeblazen. Dus.. waarom je lichaam niet een handje helpen?


Dr.Detoxbox zegt zelf: "Er is vooralsnog geen wetenschappelijk onderzoek naar het effect van detox programma’s gedaan. Maar wel weten we inmiddels dat het lichaam dagelijks zelf een opruim-ronde doet. Nieren, lever en huid zorgen dat jouw lichaam de hele dag door wordt schoongemaakt. Ons programma is daarom ook vooral gericht op bewustwording, kalmte en het ondersteunen van de eerdergenoemde natuurlijke ontgifting in het lichaam."


Vasten