Recap: Workshop 'Je vrouwelijke hormonen in balans'

Een tijdje terug kreeg ik het idee om een workshop/cursus te geven. Ik ben mezelf natuurlijk al een aantal jaar aan het verdiepen in de vrouwelijke hormonen maar heb met mijn opleiding 'Hormoon factor trainer' nog veel meer insight gekregen in alle andere hormonen die ook een grote rol spelen in de vrouwelijke gezondheid. Ik zou Jip niet zijn als ik al deze insights niet zou willen delen met de wereld (of ja.. in ieder geval met de Nederlandse vrouwen), dus ik besloot een workshop te geven. En afgelopen weekend was het zover. Benieuwd wat we besproken hebben en hoe de workshop eruit zag? Lees dan even verder.


Recap workshops 14 en 15 december

Ik gaf het weekend van 14 december twee workshops, eentje op de zaterdag en eentje op de zondag. Het was een eendaags workshop, dus het waren twee verschillende groepen. Beide groepen waren heel anders, maar gevuld met erg geïnteresseerde en lieve vrouwen die graag iets meer wilden leren over hun lichaam en hormonen.


Bij binnenkomst kregen ze natuurlijk allemaal een lekker kopje thee of koffie en voor de workshop had ik allerlei lekkere hapjes (inclusief mijn beroemde havermout pindakaas koekjes) gemaakt die natuurlijk ook allemaal hormoonproof waren.

Chia bowls en koekjes (klein deel van de hapjes)

De workshop begonnen we met een kennismakingsrondje, want ik wilde natuurlijk van iedereen graag weten waarom ze hier waren, wat ze graag wilden leren, zodat ik hier eventueel op in zou kunnen spelen tijdens de presentatie.


Daarna ging ik van start. Beginnende met mijn persoonlijke verhaal, wat hormonen eigenlijk zijn, hoe onze cyclus in elkaar zit en wat er gebeurt in de zwangerschap en overgang. Iets waarvan ik eigenlijk vind dat we dit op de middelbare school (bij biologie) hadden moeten leren.


Daarna was het tijd voor een pauze zodat iedereen kon genieten van de hapjes, met elkaar kon kletsen en verhalen uitwisselen en natuurlijk ook even alles van het eerste uur konden laten bezinken.


Na de pauze gingen we verder met (veel voorkomende) hormonale problemen en hoe voeding, beweging en leefstijl hierbij kunnen bijdragen of juist een oplossing kunnen zijn en we eindigde de workshop een een geleide meditatie voor het losmaken van je vrouwelijke energie.


Mijn bevinden

Ik vond het de eerste dag nog wat lastig. De eerste keer dat een presentatie/workshop geef ben ik altijd een beetje zenuwachtig. Bang dat ik iets vergeet, iets verkeerd uitleg, iemand een vraag stelt waar ik het antwoord niet op weet (dit is waarschijnlijk heel herkenbaar voor velen haha) Maar het viel me uiteindelijk erg mee. Ondanks dat de zondag (de tweede workshop) voor mijn gevoel VEEL beter ging, kreeg ik hele positieve reacties (ook van de deelnemers van zaterdag), mede als tips/feedback die ik aan het einde van de workshops ook vroeg aan de dames. Want hé, met die feedback kun je weer verder groeien en leren en kunnen mijn workshops in de toekomst alleen maar beter worden.


Goodiebag

Natuurlijk stuurde ik de dames niet met lege handen naar huis! En dankzij een aantal van mijn favoriete merken en bedrijven, kregen ze een hele fijne goodiebag. Dus in deze blog wil ik Yoni Care, Rock your World, Pukka Herbs en We Love the Planet nogmaals ontzettend bedanken!Hier vind je linkjes naar de producten:


  1. Pukka Womankind thee

  2. We Love the Planet Deo stick

  3. Yoni care Panty Liners

  4. Rock Your world Selfcare Journal

  5. De Krachtige Vrouw Intentie kaartjes

  6. De Krachtige vrouw: E-book De Krachtige Cyclus


Workshop data

Wil jij ook bij een workshop aanwezig zijn? In verband met verhuizing komend jaar, weet ik nog niet precies wanneer de volgende datum gaat zijn maar.. hij gaat zeker komen! Wil je op de hoogte blijven? Check dan regelmatig mijn social media, webshop of schrijf je hier in voor de nieuwsbrief, dan ontvang je de nieuwste ontwikkelingen 1 keer per maand in je inbox.


Zie hieronder ook een korte sfeerimpressie in video vorm
Praktijk De Krachtige Vrouw

KVK: 64043134

Gierstraat, Haarlem

Tel: 0639860201

  • Twitter - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2020 by Jip Isabel