No Sugar January - 30 dagen geen suiker challenge!

Vraagje aan jou. Ben je klaar om 30 dagen toegevoegde suikers te vermijden?


Of laat me het anders formuleren:


Ben je klaar om SUPER-LEKKERE gerechten met mij te eten (die toevallig geen geraffineerde suikers bevatten) de hele maand januari?


Ja! Ik hoopte al dat je dat zou zeggen.

Inhoud van dit artikel


 • Wat is 'No Sugar January'?

 • Gratis Downloads

 • Suikervrije recepten

 • Q&A


Wat is No Sugar January?


Laten we beginnen met wat het niet is.


Het is geen dieet. Het is geen detox. Het is geen cursus.


Dus wat is No Sugar January? Het is een eenvoudige en duidelijke uitdaging om geraffineerde suiker gedurende 30 dagen uit uw dieet te verwijderen.


Het is flexibel, vriendelijk, gratis en lekker. Het is, eerlijk gezegd.. wat je maar wilt.


De uitdaging begint op 2 januari en eindigt op 31 januari. Al die tijd zal ik toegevoegde suiker vermijden. Om het jaar te beginnen zonder zoveel cravings en met meer energie!


Wat zijn de regels voor No Sugar January?


 • Vermijd geraffineerde suikers gedurende 30 dagen.

 • Wees toegewijd, maar wees niet te streng of gemeen tegenover jezelf.

 • Maak je eigen keuzes. (Ik houd bijvoorbeeld nog steeds pure chocolade in mijn suikervrije plan!)

Wacht, eet je nog steeds pure chocolade? Jazeker. Suikervrij gaan kan betekenen wat je maar wilt. Voor mij betekent dit dat ik moet uitzoeken hoe ik alle / bijna alle suikers kan verwijderen zonder bang te zijn voor producten of gerechten of mezelf te laten falen.


Ik moedig je sterk aan om een ​​suikervrij plan te maken dat goed bij JOU past.


Wanneer ik mijn plan maak, denk ik aan:

 • Wat zal me helpen me op mijn best te voelen?

 • Van welk zoet eten kan ik genieten dat mij tegelijk ook energie en goede voedingsstoffen oplevert? (Voor mij is dat fruit, mijn eigen oatmeal-koekjes (zie recepten onderaand) en pure chocolade)

 • Wat maakt dit een duurzame, gelukkige en vooral realistische ervaring voor mij?


Ik ken mezelf en ik weet dat ik -om me aan de rest van het plan te kunnen houden- echt flexibiliteit en bewegingsruimte nodig heb. Ik weet ook dat voor mij het eten van een pure chocolade me geen cravings geeft of me het gevoel geeft dat ik méér suiker nodig heb. Dus het past perfect in mijn eigen plan.


Maar sommige mensen doen het beter met een meer zwart-witbenadering, en dat is ook helemaal prima.


Onthoud: maak je eigen keuzes.Hoe neem ik deel aan deze uitdaging?


Het enige wat je hoeft te doen is 'ja' zeggen!


 • Maak dan verder je eigen suiker vrije januari plan.

 • Maak misschien zelfs een los maaltijden-plan.

 • Deel op Instagram met de hashtag #nosugarjanuaryDKV zodat ik/de anderen je kunnen vinden :D

 • Heb je facebook? Dan kun je je hier aanmelden bij de groep 'No Sugar January'.


Gratis downloads


 1. Download je GRATIS afdrukbare No Sugar January plan (waarin je schetst hoe No Sugar January er voor jou uitziet (wat je wel / niet wilt eten, wat je doelen zijn, etc.).

 2. Download je GRATIS afdrukbare maaltijdplannings-handleiding. Hier maak je je maaltijdplan voor alle vier de weken - ontbijt, lunch, diner en snacks. Zie onderstaande recepten voor ideeën en details.
Maaltijd voorbereiding & planning tips


 • Je hoeft niet elke dag iets anders te maken. Ik vind het niet erg om een ​​paar dagen achter elkaar dezelfde maaltijden te eten.

 • Laat ruimte voor restjes eten en uiteten gaan. Als ik één gerecht voor 6-8 personen maak en we eten met zijn tweetjes, dan zouden we dat 3-4 keer kunnen eten. Maar ook kun je gewoon uiteten gaan en de maaltijd

 • Beperk je tot één uitgebreid of nieuw recept per week. Want anders maak je het jezelf misschien te moeilijk. Je kunt gerust in het weekend wat simpele maaltijden voorbereiden die je (zoals hierboven genoemd) kunt invriezen of in de koelkast kunt bewaren om gedurende de week te eten.


Simpele recept inspiratieHerfstige carrot pancakes

Overnight oats met chia en fruitige bodem (vegan)

Gezonde chiapudding met avocado en banaan

Spinazie omelet wrap met gerookte zalmCouscous salade met geroosterde wortel, munt en dadels

Lauwwarme salade uit de oven a la die mama!

Zoete aardappel bootjes met geroosterde kikkererwten en humus

Super easy pasta pesto met een twist

Gele mango curry met bruine rijstGezonde groenten brownies (vegetarisch)

Vegan en glutenvrije chocolade bananenbrood met walnoten

Havermout bananen pindakaas koekjes


Q&A


Wat bedoel je met suikervrij?

No Sugar January betekent 30 dagen zonder geraffineerde suiker (oftewel: toegevoegde suikers) zelf mag je bepalen of je honing en andere zoetstoffen als suiker beschouwd. Ik doe dat deze maand wel, maar je bent hier volkomen vrij in.


Op de suikervrije 'ja'-lijst staan de natuurlijke zoetstoffen zoals rauwe honing en ahornsiroop. je mag dus zelf kiezen wat je hiermee doet.


Wat zijn enkele voorbeelden van suikervrij voedsel?

We definiëren suikervrij voedsel als voedsel waaraan geen geraffineerde suikers zijn toegevoegd. Ze kunnen ook bekend staan ​​als hele voedingsmiddelen. Bijvoorbeeld:

 • Fruit

 • Groenten

 • Noten

 • Eiwitten

 • Volkoren

 • Ongezoete zuivelproducten

 • Gezonde vetten

Sommige van deze voedingsmiddelen (bijv. fruit) bevatten van nature voorkomende suiker en je kunt zelf beslissen of je deze wilt behouden of niet (ik kies ervoor om ze te houden).


Hoe zit het met geraffineerde granen, rijst, meel, etc.?

Dat is jouw keuze! In mijn suikervrij plan snijd ik geraffineerde suiker EN geraffineerde granen zoals witbrood, witte bloem en gewone pasta.Doe je mee? Vergeet dan niet de hashtag #nosugarjanuaryDKV te gebruiken, zo kan ik zien dat je meedoet!