Natuurlijke en vegan cosmetica lijst

Bijgewerkt op: 4 feb. 2019

60% van wat je op je lichaam smeert, komt in je bloedbaan terecht. Daarnaast reageert je huid waarschijnlijk ook veel beter op natuurlijke producten in vergelijking met synthetische producten. Het is dan ook niet gek dat we allemaal steeds bewuster worden van wat we op onze huid smeren. Ook zijn steeds meer mensen zich bewust van dierenleed en het milieu worden er daarom veel bewustere keuzes gemaakt bij de aanschaf van producten. En ik word daar blij van! Zoals vele van jullie weten, ben ik namelijk ook een stuk bewuster gaan leven en ben ik zelf stapje voor stapje meer vegan en duurzamer aan het leven. In dit artikel deel ik dan ook graag de certificeringen waaraan je natuurlijke en dierproefvrije cosmetica kunt herkennen en een klein lijstje met merken die natuurlijk en/of vegan zijn.


CERTIFICERING NATUURLIJKE MAKE-UP

Bij aanschaf van natuurlijke make-up producten kun je letten op een aantal certificeringen op de verpakking:

  • NATRUE is het strengste internationale keurmerk voor natuurlijke cosmetica. Deze certificering wordt alleen toegewezen als tenminste 75% van de producten onder natuurlijke cosmetica vallen.

  • Vegan. Een internationaal logo dat kenmerkend is voor veganistische producten, oftewel producten die vrij zijn van dierlijke ingrediënten.

  • BDIH. Producten die 100% natuurlijke of ‘natuur identieke’ ingrediënten bevatten. Deze certificering geeft aan dat het product grotendeels natuurlijk is, maar een paar “natuur identieke” (ingrediënten nagemaakt uit de natuur) zijn wel toegestaan.

  • Soil Association. De producten bestaan voor minimaal 70% uit biologische ingrediënten. Producten mogen alleen het woord ‘biologisch’ gebruiken wanneer meer dan 95% van de ingrediënten biologisch zijn. Daarnaast zijn de producten grotendeels natuurlijk.


NATUURLIJKE EN VEGAN COSMETICA MERKEN


Charlotte Tilbury

Sinds kort te koop bij de Bijenkorf. Charlotte Tilbury is een prachtig make-up merk dat aan haar vegan klanten heeft gedacht. Zo hebben ze een 'vegan friendly' product lijn en kun je ook als vegan genieten van prachtige producten en jezelf cruelty free optutten.


Dr. Hauschka

De Dr. Hauschka Cosmetica draagt het internationale keurmerk ‘NATRUE’. "Onze ingrediënten zijn grotendeels afkomstig van biologisch-dynamische teelt- of gecontroleerde biologische landbouw. Kwaliteit begint bij ons in de tuin, met de zorgvuldigheid waarmee heilzame planten tot wasdom komen."