Zo stap je langzaam over op natuurlijke beauty -en verzorgingsproducten

Bijgewerkt op: 12 jun. 2018

60% van wat je op je lichaam smeert, komt in je bloedbaan terecht! Daarnaast reageert je huid waarschijnlijk ook veel beter op natuurlijke producten in vergelijking met synthetische producten. Het is dan ook niet gek dat we allemaal steeds bewuster worden van wat we op onze huid smeren. Zoals vele van jullie weten, ben ook ik een stuk bewuster gaan leven en ben ik zelf stapje voor stapje meer vegan en duurzamer aan het leven. En om jullie mee te nemen in mijn journey, deel ik hier een viertal basis tips, waarmee je de eerste stap kunt maken richting natuurlijke verzorging. Want hoe maak je nou de stap naar natuurlijke beauty -en verzorgingsproducten en waar moet je op letten?

‘Natuurlijk’

Niet alle producten zijn hetzelfde en de term ‘natuurlijk’ zegt maar heel weinig (en wordt vaak te pas en te onpas gebruikt op producten) Het is geen beschermende titel, terwijl dit wel vaak gedacht wordt. Kijk daarom altijd naar de ingrediëntenlijst! Gelukkig zijn er wel steeds meer merken die aangeven hoe natuurlijk een product is en dit staat dan ook op de verpakking vermeld.


Ingrediënten lijsten

Als je wilt overstappen naar natuurlijke beauty producten is het belangrijk om de ingrediëntenlijsten goed in de gaten te houden. Er zijn bepaalde ingrediënten die je beter maar kunt vermijden. Bijvoorbeeld: Sulfaten, siliconen, plastic deeltjes (microplastics) en minerale oliën. Gebruik in plaats van minerale oliën liever plantaardige oliën. Denk hierbij aan: Kokosolie of amandelolie, maar ook honing en yoghurt is een goed alternatief. Deze laatste twee zijn alleen niet geschikt voor de vegans onder ons.


Wat vind jij belangrijk?

Je hebt natuurlijke, biologische, veganistische en dierproef vrije producten. Allemaal zijn ze anders. De vraag is: Welke vind jij het belangrijkst? Het je liever dat het product vegan is, of biologisch? Dierproef vrij of een plastic vrije verpakking? Vind hier een lijst met natuurlijke, vegan en dierproefvrije cosmetica.


Stapje voor stapje

Maak kleine stapjes. Je hoeft niet in een keer je hele beauty assortiment de deur uit te gooien. Maak rustig eerst als je oude producten op en kijk en vraag ondertussen alvast rond wat goede alternatieven zijn. Wanneer het dan tijd is om iets nieuws te kopen, weet je al welke merken en/of producten je in de plaats kunt aanschaffen.


 

Lees ook:

Natuurlijke en vegan cosmetica lijst

In 4 stappen naar een eenvoudiger en gelukkiger leven

Dat verstoorde schoonheidsideaal, kunnen we dat ook weg photoshoppen? - Column