Mijn favoriete boeken van de maand mei.

Ik heb besloten om elke maand (in ieder geval, dit probeer ik) een lijst te delen met mijn favoriete boeken van die maand. Hierin deel ik zowel mijn non-fictie (mindsetboeken, gezondheidsboeken, etc.) als mijn fictie favorieten.


We hebben nog 10 dagen tot mei voorbij is, maar ik gok niet dt ik de komende 10 dagen in iets nieuws ga beginnen dus.. bij deze alvast mijn favorieten van deze maand!


Mijn favoriete non-fictie boeken van mei


Self love talk - Merel Teunis

Merel is een IG-vriendinnetje van me en ik mocht aanwezig zijn op haar boekrelease vorig jaar. Echter had ik nog ZO-VEEL boeken op mijn leeslijst staan, dat ik nu pas de tijd heb genomen er een begin in te maken. En zelfs al ben ik al een aantal jaartjes bezig met zelfacceptatie en liefde, dit boek herinnert me weer aan alles wat ik eigenlijk ooit geleerd heb erover. Fijne reminder!


Juist ook voor diegene die er net mee beginnen, een super fijne eerste stap die je kan maken! Zelfliefde is niet stoffig of zweverig, zorgen voor jezelf is juist leuk en waardevol. Gun jezelf dus nu de liefdevolle levensstijl die bij jou past. "Self Love Talk' zal je inspireren om elke dag liefdevol voor jezelf te kiezen.


Shop hier


Beyond the pill - Dr. Jolene Brighten

Dokter Jolene Brighten is gespecialiseerd in het behandelen van door de pil veroorzaakte hormonale disbalans bij vrouwen en deelt in dit boek haar 30-daagse programma dat is ontworpen om de talloze symptomen, die vrouwen ervaren, tegen te gaan - of je nu kiest om om de pil te blijven gebruiken of niet. BEYOND THE PILL, het eerste boek in zijn soort dat zich richt op de anticonceptiepil en de wetenschappelijk bewezen symptomen die ermee samenhangen, is een uitvoerbaar plan om de controle terug te nemen en zal de lezers helpen de oorzaak van hun hormonale problemen te lokaliseren.


Shop hier
Mijn favoriete fictie boeken van mei


De serie: 'De aardkinderen' - Jean M. Auel

Zoals sommigen van jullie weten, ben ik eind april begonnen met boek 1 uit de serie van 'De Aardkinderen' op aanraden van een volger van mij. En ondanks dat ik de eerste pagina's heel even aan de schrijfstijl van de auteur moest wennen, kon ik het boek daarna niet meer wegleggen! Ondertussen ben ik dus ook al in boek 2 begonnen.


Omdat ik er veel vragen over kreeg (en ze nu zeker tot mijn favoriete boeken behoren, deel ik hier de info en 'achterkant' van het boek.


De serie De Aardkinderen vertelt het verhaal van het mysterie van het ontstaan van de mensheid en de harde strijd om in de prehistorie te overleven. Jean Auels boeken hebben al miljoenen lezers meegevoerd naar de boeiende prehistorische wereld van Ayla en haar tijdgenoten.

De aardkinderen deel 1 - De Stam van de holenbeer

In de prehistorische wildernis van het Europa van 35.000 jaar geleden vindt de Stam van de Holenbeer een klein meisje. Ze is moederziel alleen; haar familie is bij een aardbeving om het leven gekomen. Hoewel het kind niet tot het volk van de Stam behoort, ontfermt Iza, de medicijnvrouw, zich over haar. Ze krijgt de naam Ayla, en Iza onderwijst haar geduldig in heelkunde en kruidenleer.


Als Ayla opgroeit, wordt langzaam maar zeker duidelijk dat ze verschilt van de andere stamleden. Ayla draagt de toekomst van de mens in haar bloed, maar ze botst met de oude cultuur van de Stam. Ze is namelijk vlugger, ondernemender, slimmer, ánders…


Shop hier


De aardkinderen deel 2 - De vallei van de paarden

Ayla heeft de Stam van de Holenbeer, waar zij is opgegroeid, moeten verlaten. Eenzaam en verdrietig trekt zij door het barre, prehistorische land van 35.000 jaar geleden, op zoek naar de Anderen, het volk van haar vader en moeder.

Maar als de winter nadert, moet Ayla beschutting zoeken in een grot vlak bij een afgelegen vallei.


Door haar kracht en vindingrijkheid weet ze te overleven en sluit ze zelfs vriendschap met de dieren. Als ze op een dag een zwaargewonde jongeman vindt, komt ze voor een keuze te staan. Moet ze haar vertrouwde eenzaamheid inruilen voor de onzekerheid van menselijk gezelschap?


Shop hier

Praktijk De Krachtige Vrouw

KVK: 64043134

Gierstraat, Haarlem

Tel: 0639860201

  • Twitter - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2020 by Jip Isabel