Je moet nog zó veel doen, maar besluit Netflix te gaan kijken – column

Al de hele dag zat ik tegen deze column aan te hikken. Toos inspiratieloos. Chagrijnig als de pest ben ik vandaag bezig geweest met van alles en nog wat, om aan het eind van de dag het idee te hebben dat ik geen ene moer heb uitgevoerd. Waarom ben ik zo chagrijnig? Mijn portemonnee is kwijt. Mijn portemonnee die zich eergisteren nog in mijn jaszak bevond, met zowel mijn zakelijke als particuliere bankpas, rijbewijs, zorg verzekering pas, sportschool pasje en bonuskaart (ja die laatste is natuurlijk ontzettend belangrijk!) is ineens spoorloos verdwenen. Ik kan niet anders dan denken dat deze uit mijn jaszak gehaald is. Ben ik nou echt ‘gezakkenrold’?

Boos boos boos

Naast dat het gewoon super onhandig is, lees: Ik wilde sporten én boodschappen doen vandaag. Ben ik ook gewoon boos omdat iemand hem gestolen heeft. Ben ik tevens boos omdat ik niet 100% zeker weet of ik hem zelf niet gewoon ben kwijtgeraakt (maar Jip, hij kan niet zomaar uit je jaszak verdwenen zijn!) en ben ik ook nog eens pissig omdat ik me op de fiets óók ineens besefte dat het me mega veel geld kost. En laat er nou net geen geldboompje op mijn rug groeien. Nee integendeel, omdat ik en mijn team ontzettend veel investeren, blijft een bedrag van 80 euro voor mij nog altijd een flink bedrag voor ‘een paar pasjes’ die je kwijt bent geraakt. Seriously, moesten ze die prijzen van die bankpassen nou écht verdubbelen?


No food

Na een uur ploeteren in de gym – ik had gelukkig nog een ‘1 maand sportschool uitproberen’ voucher – en heel even proberen te vergeten wat er is gebeurd, kom ik thuis en besef tevens dat ik geen eten in huis heb. Arggg, ik heb geen cash dus boodschappen doen gaat niet zonder pas! (kun je je voorstellen hoe heated ik was?)

Samen met mijn vriend besluit ik op dat moment alle stappen na te gaan die ik gezet heb sinds zaterdagavond. Want zaterdagavond heb ik mijn pinpas nog gebruikt in de supermarkt. Sinds dien, heb ik hem niet meer gezien. Tóch maar langs de super om te vragen of ze daar iets gevonden hebben?


Friends op Netflix

Helaas, geen geluk. Ook de sportschool in oost, waar ik afgelopen zondag was, heeft niets gevonden. “Moet je tegenwoordig nog aangifte doen als je rijbewijs gestolen is?” vraag ik aan mijn vriend. Hij stuurt me meteen een linkje van de website van de gemeente waar staat dat dit niet meer hoeft. Gelukkig maar, want ik had geen zin (laat staan tijd!) om een deze dagen ook nog langs het politie bureau te gaan. Ondertussen liep werk ook niet zoals gepland en uiteindelijk betrapte ik mezelf erop dat ik Friends op Netflix had aan gezet en met een kop thee mezelf zielig zat te voelen in bed, want: “Ik heb er de kracht niet voor..”


Helemaal niks doen

Herken je dat? Dat je hele planning in de soep is gelopen, je to-do lijst te vol en te chaotisch en inplaats van alle belangrijke dingen, ga je maar gewoon helemaal niks doen? Dan ben je niet de enige! 50% van de bevolking heeft schijnbaar last van een winterdip, een van de vele redenen waarom je in de winter misschien wat vaker het idee hebt dat je gewoon in bed wilt liggen en aan de wereld wilt ontsnappen. Die andere reden (en dan houden we somberheid en depressie even buiten beschouwing) is wanneer je het gevoel hebt dat je teveel druk of teveel verantwoordelijkheden hebt en je jezelf daar even voor wilt verstoppen. Zolang je je in een ander wereld (je bed onder de dekens, of op de bank in de wereld van Netflix) bevind, hoef je even niet te denken aan al die verantwoordelijkheden die je eigenlijk allemaal hebt.


Real life kickin’ in!

Dus toen ik mij realiseerde dat ik nog werk had in te halen van vandaag, de plekken moest nabellen waar ik was geweest, de bank nog moest benaderen, afspraak bij de gemeente moest maken en iemand moest vragen om geld te lenen om boodschappen te doen, bovenop mijn al ellenlange to-do lijst (en ik natuurlijk mega chagrijnig was) ging ik – als een soort zombie – Netflix kijken. Tot ik ineens door had wat ik aan het doen was. Oeps, real life kickin’ in! Hallo Jip? Ben je daar?De wereld trotseren

Dus wat doe je er dan aan? Of wat deed ík eraan? Nou.. ik kreeg honger en bedacht dat ik toch echt even boodschappen moest gaan regelen. Het moment dat ik opstond, mijn schoenen aan deed en besloot de wereld te trotseren (met een volle maag in het vooruitzicht!) zorgde ervoor dat ik me al een stuk beter voelde! Helpt dit alleen voor jou niet? Dan helpt het nemen van een fijne douche (ook al is het midden op de dag!), het maken van een lekkere maaltijd of het even bewegen (wandeling maken of sporten) misschien wel! Daarnaast, is er niks mis met een dagje even bijkomen en niks doen. Het moet alleen niet te vaak voorkomen en geen dagen achter elkaar! Heb je dit laatste wel? Dan is het slim om met een specialist te gaan praten, dan heb namelijk misschien last van iets meer dan alleen een winterdipje.


Maar goed, hoe liep mijn dag af? Nou, ik heb een volle maag, mijn humeur is opgeklaard, ik heb de bank nog steeds niet gebeld en heb besloten dat dat niet zo erg is en dat ik dat morgenochtend meteen doe. Mijn zelfmedelijden en niks doen heeft plaats gemaakt voor nieuwe energie en inspiratie en dat heeft me geholpen een aantal andere belangrijke dingen te doen zoals het schrijven van de deze geweldige zeik column! You’re welcome 🙂

Zo, weer genoeg zevert voor vandaag! Hoe was jouw dag?

Praktijk De Krachtige Vrouw

KVK: 64043134

Gierstraat, Haarlem

Tel: 0639860201

  • Twitter - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2020 by Jip Isabel