Ik kies waar ik gelukkig van word, dus ik stop ermee!

"Ik heb de afgelopen weken flink wat nagedacht en ik wil graag een gesprek met jullie inplannen. Ik ga heel kort door de bocht zijn, want ik heb gemerkt dat ik niet meer gemotiveerd ben en me niet meer happy voel met wat ik doe. En misschien komt dit voor jullie uit de lucht vallen, maar ik wil graag stoppen." Het kostte me vrij veel moeite om op enter te drukken en deze woorden te versturen. Natuurlijk was dit niet de hele mail, maar dit was het fragment waarin ik het gesprek met mijn partners, om te stoppen met hetgeen waar ik anderhalf jaar lang, 24/7 voor heb gewerkt, heb aangevraagd.


Mijn eigen geloof

Ik ben geen activist of predikant en ik probeer mensen nooit mijn meningen en geloofsovertuiging op te dringen. Maar ik ben wel iemand die heel sterk gelooft in 'doen waar je gelukkig van wordt' en 'het volgen van je hart' en dit steek ik niet onder stoelen of banken. Dit deel ik namelijk op al mijn social media en hoop dat meer mensen leren dat dit een heel belangrijk geloof is. En het kan daarom ook niet zo zijn, dat als ik me niet meer 100% gelukkig voel met iets wat ik doe; ik toch maar gewoon doorga en mijn gevoel negeer. (dat zou heel erg tegenstrijdig zijn met wat ik deel met de wereld) Ik heb deze beslissing dan ook in een vrij korte tijd gemaakt.


Knopen doorhakken

Na een belangrijk moment een aantal weken geleden, ben ik echt gaan nadenken over heden, maar ook over toekomst. Want hoewel mindfulness inhoudt dat je vooral in het nu leeft, vind ik het (persoonlijk) ook belangrijk om af en toe naar de toekomst te kijken. En terwijl je dat doet, je jezelf moet afvragen of wat je nu op dit moment doet, waar je je bevindt etc, je in de toekomst nog net zoveel plezier en geluk gaat brengen. En mede na het belangrijke moment (en mijn heerlijke vakantie op Bali waar ik alle tijd had om te reflecteren op mezelf) was het antwoord daarop: 'nee'. En dus moest er iets veranderen en een knoop doorgehakt worden.


De kronkelweg volgen waar jij gelukkig van wordt

Zoals velen van jullie weten, ben ik ondertussen alweer 2,5 jaar voor mezelf aan het werk. Het begon met mijn blog, mijn Instagram, het geven van personal training en coaching en toen Freshhh, mijn kindje, mijn online-magazine. Jullie weten waarschijnlijk ook, hoe lastig het is om te besluiten wat je uiteindelijk nou écht wilt gaan doen. Zeker als je verschillende interesses hebt én een inkomen nodig hebt om van te leven. Maar ik besefte me, ik ben 25 en het leven is te kort om iets te doen waar ik niet gelukkig van wordt. Dus so what? Laat ik mijn hele leven maar gewoon omgooien en gewoon die kronkelweg volgens waar ik gelukkig van word.


The word is out now

Dus ik heb om meerdere redenen, mijn geluk en gezondheid natuurlijk wel voorop, besloten om te stoppen met Freshhh. Ja, the word is out now. Ik ben deze week gestopt met Freshhh. Ik werd er niet meer gelukkig van en heb besloten om me te gaan focussen op mijn eigen brand en alles wat daarbij hoort. Leuke samenwerkingen, freelance schrijfwerk, video- en fotoshoots, events etc. en daarnaast op écht schrijven. En dan bedoel ik niet het schrijven van blogs of artikelen (wat ik trouwens heel tof vind en altijd zal blijven doen) maar het schrijven van boeken; zowel fictie of non-fictie. Geen idee of ik binnen nu en een bepaalde periode ook echt iets uitbreng, maar dat maakt niet uit! Met alles wat ik ernaast doe hoef ik niet perse mijn centjes ermee te verdienen, maar het is wel iets waar ik de laatste jaren veel te weinig tijd voor heb gehad.


Moeilijk en eng?

Vind ik het moeilijk? Vind ik het eng? Moeilijk.. ja! Want voor mijn gevoel gooi ik iets weg waar ik 1,5 jaar al mijn ziel en zaligheid in heb gestopt. Maar eigenlijk moet ik het niet zien als weggooien, meer als: 'kijk wat voor ervaring ik 1,5 jaar heb opgedaan!' en dat neem ik weer mee in mijn rugzakje, op weg naar mijn volgende uitdaging.


Eng? Niet zo.. ik heb dit namelijk al eerder gedaan. Gewoon alles omgegooid en besloten voor mezelf te kiezen en mijn eigen bedrijf te starten. Maar spannend en exciting is het zeker!


En nu?

Dus wat gaat er de komende tijd allemaal gebeuren en komen? Geen idee.. Ik zit tot juli in Haarlem, daarna ga ik 2,5 maand naar Frankrijk, daarna ga ik 4 maandjes terug naar Eindhoven en vanaf 2019.. ga ik weer naar het buitenland. De uitgelezen kans dus om gewoon mijn gang en eigen weg te gaan.


x

Praktijk De Krachtige Vrouw

KVK: 64043134

Gierstraat, Haarlem

Tel: 0639860201

  • Twitter - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2020 by Jip Isabel