Deze 4 kamerplanten zuiveren je huiskamer!

Bijgewerkt op: 25 mrt. 2020

Er zijn verschillende soorten planten met allemaal een andere functie. Sommige ervan werken geneeskrachtig en andere helpen met bijvoorbeeld het zuiveren van je kamer. Op die planten focussen we ons vandaag. Want door alle smog, chemicaliën, schimmels etc. wordt de lucht vervuild, met als gevolg ook jouw lichaam. Wil je daarom weten welke planten een zuiverende werking op je omgeving hebben? Lees vooral verder!


Onze 4 favoriete kamerplanten met ‘zuiverende krachten’ die je in huis wilt hebben!Aloë Vera

Dit is waarschijnlijk de makkelijkste plant om in huis te houden. Houd hem wel op een zonnige plek, maar niet direct in de zon. De plant zal babyplantjes produceren die je weer in je eigen potten kunt doen. De Aloë Vera plant helpt de lucht te zuiveren van chemicaliën uit schoonmaak producten. Als er bruine vlekjes op de plant verschijnen, dan weet je dat de lucht verontreinigd is.


Shop hem hierKlimop (Hedera)

Deze plant staat op nummer 1 als het gaat om lucht zuiveren. De klimop zuivert allergenen als schimmels en dierlijke uitwerpselen uit de lucht. Een prima keuze voor mensen met allergieën of astma dus. De plant heeft verder weinig licht nodig en je kunt hem het beste in een hoekje van de kamer in een hangmatje laten groeien. Pas wel op met kleine kinderen en huisdieren. De plant is namelijk giftig!


Shop hem hierVrouwentongen (Sanseveria Trifasciata)

Het mooie aan deze plant is dat deze plant ’s nachts koolstofdioxide omzet in zuurstof in plaats van overdag. Deze plant doet het goed op donkere, schaduwrijke plekken. Een ideale slaapkamerplant dus! Ook bij deze plant moet je dus wel oppassen, hij is ook giftig!


Shop hem hier

Goudpalm (Arecapalm)

In de winter, wanneer de cv ketel in de meeste huizen de lucht sterk doet verdrogen, is het fijn om een luchtbevochtiger te hebben. Met deze plant in huis is dat niet meer nodig. De goudpalm heeft een reputatie als een van de beste lucht zuiveraars én luchtbevochtiger!


Shop hem hier