OVER

Jip Isabel, de praktijk

en blog

Vanaf mijn 10e, ging ik op en af de dokter omdat ik áltijd ontzettende buikpijn had. De dokter stuurde me altijd weg met een zakje vezels, wat nooit hielp. Verder zoeken wilden ze niet. De klachten verergerden en ik ging zelf uitzoeken hoe ik met voeding de klachten kon verminderen. En dit werkte. Ik heb mijn leefstijl omgegooid, hielp mezelf hierdoor van 50% van de klachten af en daarnaast viel ik nog eens 15 kilo af. Maar volledig hersteld was ik nog niet.

Daarna sloeg ik door in trainen en gezond eten. Zo erg dat ik een eetprobleem ontwikkelde, er absoluut niks ongezonds meer in mijn lichaam mocht komen en als ik wel teveel of iets ongezonds at.. moest dit er meteen af-gesport worden.

Nu later wetende dat dat een ontzettende aanslag op mijn lijf en hormoon balans is geweest!

HERSTEL

 

Pas later kwam ik erachter dat ik al die tijd -dat de dokter mij weg stuurde- een schimmel in mijn darmen had, ik intolerant ben voor lactose en koemelk. Niet gek dat ik altijd buikpijn had. Daarnaast heb ik door mijn heftige fitness en eetstoornis periode veel te hoge cortisol (stress) levels opgebouwd en kampte ik hier de afgelopen jaren nog altijd mee!

 

Hier kwam ik pas achter met behulp van een hormooncoach en orthomoleculaire therapeut. Ik ben toen weer heel anders naar mijn voeding gaan kijken. Weer nét een stukje verder met gezonde voeding en hormoon balans en hoe stress een grote rol speelt in eigenlijk alles (van ziektes tot menstruatie problemen) in je lichaam. Door mijn fascinatie voor mijn eigen ontwikkelingen en de hormoonwerking in ons lichaam, besloot ik dat ik meer mensen hiermee wilde helpen, afgelopen jaar ben ik dan ook begonnen met de opleiding: Hormoon factor trainer en ben nu gecertificeerd Hormoon Factor Trainer.

Tevens ben ik de afgelopen 2 jaar zelf heel erg geïnteresseerd geraakt door de vrouwelijke cyclus en hormonen. Dit toen gebeurde met name toen ik stopte met de pil en mijn mentale en fysieke gesteldheid flink veranderden, met name toen ik naar mijn cyclus ging leven.

 

Het is bizar wat voor kracht je als vrouw zijnde kunt voelen als je naar je cyclus leert leven en naar je lijf leert luisteren. Hier schrijft ik dan ook al 2 jaar over op mijn blog, heb ik een e-book over geschreven en geef ik geregeld (online)workshops over.

2017 - 2019

2010 - 2015 - 2018


OPLEIDINGEN EN EXPERTISE


Ik ben HBO afgestudeerd Sport en Beweeg deskundige, ben al 5 jaar werkzaam (geweest) als personal trainer en voedingscoach en heb me de afgelopen 1,5 jaar verdiept in vrouwelijke energie en de menstruatie cyclus. Dit door het lezen van boeken van professionals (vruchtbaarheidsspecialisten, natuur artsen), me te verdiepen in onderzoeken en te sparren met en leren van professionals als hormoon coaches en orthomoleculaire therapeuten. Uiteindelijk besloot ik afgelopen zomer te starten met de opleiding 'Hormoon factor trainer' en ben nu gecertificeerd Hormoon Factor Trainer en dus (buiten de cyclus en vrouwelijke gezondheid) ook gespecialiseerd in alle andere hormonen en hormoon gerelateerde klachten en problemen.


Meer leren over mij?


Volg me op Instagram @jipisabel & @dekrachtigevrouw

DE KRACHTIGE VROUW (de blog)

De Krachtige Vrouw staat voor de kwetsbare doch zo krachtige energie van de vrouw, in elke vorm en staat van zijn. Elke vrouw heeft deze onuitputtelijke bron van vrouwelijke energie in zich. Er bestaat dus ook geen enkele niet-krachtige vrouw op deze planeet. We willen zoveel mogelijk vrouwen hier aan herinneren en zoveel mogelijk vrouwen helpen goed voor deze kracht, hun levensenergie, hun magische cyclus en voortplantingsstelsel te zorgen.

 

Een gezond vrouwenlichaam, een sterke mindset en een liefdevolle blik naar onszelf en de wereld is namelijk het begin van het ontwikkelen van een tribe vol vrouwen die in hun kracht durven te staan en de wereld gaan veranderen.

  • Twitter - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle

Haarlem

© 2020 by Jip Isabel