wat-is-HPV-humaan-papillomavirus-jipisab

Instagram-cursus:

'Leven naar je cyclus'

6-daagse online cursus via Instagram over hoe je dichter bij je vrouwelijke essentie komt, hoe je naar je menstruele cyclus kunt leven, wat de voordelen hiervan zijn, hoe je jouw hormoonbalans kunt verbeteren, je menstruatie klachten kunt verminderen, je opnieuw leert luisteren naar je lichaam en self care effectief in kunt zetten voor je lady landscape.

Iphone ig cursus.png

Na de cursus:

 • Heb je meer kennis over jouw connectie met de natuur; je menstruele cyclus.

 • Ben je meer in contact met je lichaam.

 • Kun je jouw menstruatie klachten verminderen.

 • Heb je minder last van stemmingswisselingen en/of kun je hier beter mee omgaan.

 • Voel je je krachtiger als vrouw.

 • Kun je self care effectief toepassen.

 • Weet je precies hoe je jouw leven naar de cyclus kunt indelen, wanneer je het meest productief/creatief etc. bent

 • Kijk je anders naar het vrouwelijke geslacht.

 • Kom je dichter bij jouw authentieke zelf.
   

give-money.png

€49,00

De prijs is inclusief BTW.

Betaling kan via Paypal of Ideal in de webshop.

calendar.png

20 Januari 2020

De cursus start 20 januari, maar de Instagram pagina blijft een maand open zodat je in alle rust alles terug kunt kijken.

smartphone-call.png

Instagram

De kennis wordt gedeeld via Instagram stories. Er worden opdrachten gemaakt en gedeeld via posts én er is een live Q&A op vrijdag. 

edit-document.png
instagram-logo.png

Inhoud van de cursus

​Dag 1. Yoni 101 (anatomie en de cyclus)
Dag 2. Re-connecten met je lijf en selfcare
Dag 3. Voeding en hormonen
Dag 4. Yoni & baarmoeder care
Dag 5. Tracking & journaling
Dag 6: Leven naar je cyclus, hoe?
Bonus info (gratis eet/beweeg/leef schema & recepten)

Besloten pagina

De cursus vindt plaats via een besloten Instagram pagina. Wanneer je jouw ticket koopt krijg je alle info die je nodig hebt om deze te volgen.

medical-notes-symbol-of-a-list-paper-on-

Inbegrepen

 • 6 dagen x 6 stories van 25 a 30 min.

 • Tips en opgaves om je lijf en cyclus te leren kennen

 • 1 x live Q&A (1 uur)

 • E-book 'De krachtige cyclus' met alle basis lesstof (t.w.v. €12,95)

 • Bonus: Basis leef, beweeg en eetschema

 • Besloten Instagram-account blijft een maand zichtbaar.

supermarket-sale-tag.png

korting

Heb jij mijn e-book 'De krachtige cyclus' al gekocht?

Dan krijg je 15% korting op de cursus.

Stuur mij een DM of e-mail met je naam en mailadres zodat ik dit kan controleren en je de kortingscode kan toesturen.

REVIEWS

Celeste Postus

De cursus was precies wat ik hoopte dat het zou zijn! Door Jip haar enthousiasme weet ze je nieuwsgierigheid te maken, maar vooral ook te motiveren om hier daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Zo'n breed onderwerp weet ze op een duidelijke, verhelderende manier over te brengen. Ik heb veel zin om hiermee aan de slag te gaan!

Anoniem

Ik raad deze cursus aan iedereen aan! Eigenlijk zou iedere vrouw dit als basispakketje al moeten krijgen op jonge leeftijd. In 7 dagen tijd ga je door verschillende belangrijke onderwerpen heen rondom het vrouw zijn, waardoor je na de cursus meer bewust zult zijn van je cyclus en ook de handvaten hebt om te leven naar je cyclus. En Jip's enthousiasme zet ook zeker aan om dit te doen! ;)

Ilse Weijer

De cursus was volledig, begrijpelijk en nuttig. Door de concrete handvatten kan je gelijk aan de slag. Door de prettige stem, duidelijke uitleg en pakkende filmpjes was het elke dag weer ‘een feestje’

Marielle

(The green guide NL)

Jip heeft zicht hier duidelijk in verdiept! Ze deelt haar eigen ervaring en vertelt alle informatie in makkelijke taal. Ze combineert body (hoe ziet het er daar beneden uit, hoe werkt je lichaam), mind, lifestyle (stress...) en food (de invloed daarvan op je hormonen en dat is nou juist belangrijk! Naast informatie krijg je ook handige tips en oefeningen.

Veel gestelde vragen

Ik slik de pil, is deze cursus ook interessant voor mij?


Als je de pil slikt worden een aantal processen in je lijf stilgelegd waardoor je geen folliculaire (pre-ovulatie) periode en ovulatie hebt. Oftewel je hebt GEEN natuurlijke cyclus. Door de pil worden tevens symptomen en kenmerken van je lijf een soort van verdoofd. Je hebt ze wel, maar ze zijn niet zo 'aanwezig' als wanneer je geen anticonceptie pil slikt. 

Maar heeft het dan wel zin om volgens een 'cyclus' te leven? Ja! Want eigenlijk heeft iedereen baad bij een lifestyle waarin je veel varieert qua eten, sporten en #selfcare. Bovendien leer je je lijf onwijs goed kennen als je -hoe dan ook- je mood/mind/lijf gaat tracken en bij gaat houden hoe je je voelt en hoe je reageert op bepaalde voeding en/of sporten.

 

Bovendien leer je heel veel over de cyclus en heb je alle kennis mocht je -om wat voor reden dan ook- stoppen met de pil.

 

Ik heb PCOS, PMS, Endometriose, vleesbomen, pijnlijke / moeilijke / zware menstruaties, schildklier -of bijnierproblemen, is de cursus geschikt voor mij?

Uit onderzoek blijkt dat eten (en leven) naar je cyclus, positieve effecten hebben op alle bovengenoemde problemen. Hormoon specialisten raden bewegen/eten/leven naar je cyclus meer dan aan om klachten te verminderen en ook de voorzitter van de Endometriose stichting zegt:  "Ook uit ervaringen van vele endometriose patiënten blijkt dat het volgen van een “endometriose” dieet invloed kan hebben op je klachten. Nu zijn er meerdere diëten die hierbij kunnen helpen. Van heel strikt en streng tot passende voeding bij elke week van je cyclus. Als je dit wilt gaan doen, kijk dan vooral wat bij je past. Haal eruit waar je het meeste baat bij hebt."

In de cursus ga je zelf aan de slag en met de kennis kun je gaan uitzoeken en uitvinden, wat voor jou werkt!

Ik heb een hormoonspiraal, kan ik hiermee ook naar mijn cyclus leven?

 

Heb je een Mirena of Kylena spiraal? Dan heb je nog een cyclus! Alleen merk je hier in de menstruatie periode waarschijnlijk (met vloeien) minder van. De cursus is dus zeker nog interessant.

Ik heb een koper spiraal, kan ik hiermee ook naar mijn cyclus leven?

Ja! Met een koper spiraal heb je gewoon een natuurlijke cyclus. Je menstruatie is soms alleen wat heftiger en/of langer. Door te leven naar je cyclus kun je de bijkomende (extra) klachten mogelijk verminderen.  

 

Ik zit in de overgang, is deze cursus interessant voor mij?

 

De definitie van de menopauze is de laatste menstruatie. De overgang is de periode om deze menopauze heen. Je cyclus verdwijnt dus en je kunt eigenlijk ook niet meer syncen met je cyclus. Deze cursus kun je dus niet meer op jezelf betrekken maar is wél interessant als je bijvoorbeeld (een) dochter(s) of kleinkinderen hebt die je meer wilt leren over dit onderwerp!

Ik heb een baarmoeder verwijdering gehad, is deze cursus ook voor mij?

Een moeilijke en emotioneel zware ingreep, maar soms kan het niet anders dan dat iemand haar baarmoeder moet worden verwijderd. Het komt veel voor dat vrouwen zich na een ingreep zo heftig als deze niet meer vrouwelijk of krachtig voelen. Het is dan ook ontzettend belangrijk om JUIST de kracht van de cyclus in jezelf op te zoeken. Als je alleen je baarmoeder (en hals) laat verwijderen, dan is je cyclus namelijk nog aanwezig. Het is dus een mythe dat het menopauze als gevolg heeft.

 

Worden je eierstokken echter óók verwijderd, dan verandert je cyclus helaas wél en kom je vervroegd in de menopauze (overgang).

Ik heb je Ebook al, is de cursus ook interessant voor mij?

JUIST voor iedereen die mijn e-book al heeft aangeschaft (jullie krijgen 20% korting) Want we gaan een stukje dieper dan alleen de basis kennis. Hoe kun je nou écht naar binnen keren en naar je lichaam luisteren? Hoe pas je selfcare toe en hoe verzorg je je baarmoeder en je yoni? Daarnaast praktische tips om te tracken en krijg je een basis leef, beweeg en eet schema als bonus. 

Ik ben sinds twee maanden gestopt met de pil, hoelang duurt het voordat mijn cyclus weer regelmaat vindt?


Ik heb dit artikel op mijn blog geschreven over de pil (hier vind je meer info over het stoppen ook!) Het duurt +/- 6 maanden voor vrouwen om hun regelmatige natuurlijke cyclus terug te vinden. Wel kun je via een speciaal 'pil schema' al volgens je cyclus beginnen te leven en zelfs de 'aanpas' tijd verkorten en zo sneller een regelmatige cyclus krijgen.

Alles wat wordt besproken in de cursus is op basis van mijn eigen ervaring, mijn opleiding en ervaring als trainer hormoonfactor, boeken van vruchtbaarheids- en hormoon coaches, onderzoeken en counsel gesprekken met orthomoleculaire dietisten en therapeuten. 

Icons made by CC 3.0 BY.  from www.flaticon.com