GODDESS

GATHERING

Maandelijks samenkomen met like minded vrouwen. Ik merkte dat er onder vrouwen in mijn community veel behoefte is naar het verbinden met andere vrouwen. Om samen te sparren, leren, helen, lachen en verbinden. Om die reden is de GODDESS GATHERING ontstaan.

Vrouwen,

 

Kwetsbaar doch zo krachtig als we in onze energie staan.

We vergeten soms dat we een krachtige life-force in ons hebben. Niet omdat we dit willen, maar omdat we jaren geleden gedwongen zijn dit te vergeten. Onze verhalen werden begraven en ons ‘weten’, onze intuïtie werd onderdrukt. We werden afgedaan als heksen, hysterische wezens en het labiele zwakke geslacht.

Van de 14e tot de 17e eeuw zijn er in oud Europa zelfs meer dan 1 miljoen vrouwen vervolgd en gedood, door de angst voor die kracht. En die pijn en dat verdriet, die rouw en die woede uit die tijd, zit in nog heel veel vrouwen vast.

En we hebben elkaar nodig om dit te helen.

Juist nu!


Want waar we vroeger floreerden in groepen, samen voor elkaars kinderen zorgden, samen menstrueerden in rode tenten en de kracht van mama natuur deelden tijdens maancirkels, leven we nu als het individu.

Maar dat is niet gek.

Tijdens de heksen vervolgens waren in namelijk 3 soorten ‘crimes’ waar vrouwen de doodstraf voor konden krijgen. Nummer 1 daarvan was: ‘Gatheren’ oftewel: ‘Het samenkomen' van vrouwen.

 

Het samenkomen van vrouwen mocht alleen als er een priester of een andere hoge -mannelijke- partij aanwezig was om toezicht te houden. Dit was omdat de kerk geloofde dat als vrouwen alleen waren, ze ‘kwaadaardige’ gedachten en ideeën ontwikkelen en dus mochten vrouwen -zéker in groepen- niet alleen gelaten worden.

 

Dit is puur ontstaan door het feit dat vrouwen en hun connectie elkaar er met moeder natuur, verkeerd begrepen werd en gezien werd als (zwarte) magie.

Wat er wél werd begrepen? Dat vrouwen die samenkomen ontzettend krachtig zijn. Dat een gathering helend werkt, de connectie met de vrouwelijke energie én met moeder aarde versterkt en we dichter bij onze energie komen.


Het was dan ook gewoon een kwestie van tijd voor het patriarch ons uit elkaar dreef. Want als we samenwerken, zijn we gewoon te sterk.


Het wordt dus tijd dat we de competitie, jaloezie en afgunst, die met de media, reclame en cultuur in stand wordt gehouden, los gaan laten.


Dat we de handen weer ineen slaan.


Dat we elkaar weer leren herinneren.


Dat we de natuur weer in ons hart laten.


en we weer leren luisteren naar onze intuïtie.


Jarenlang hebben we ons in de mal van de maatschappij moeten wringen en dat heeft de nodige deuken opgeleverd. Maar samen kunnen we daaruit komen. Ik geloof écht dat we samen verandering te weeg kunnen brengen.


EN DAT IS NODIG.


Dé reden waarom vrouwencirkels en maancirkels weer omarmd worden en waarom we juist ook nu weer -in een tijd waarin we meer vrouwelijke kracht nodig hebben- bij elkaar moeten komen. 

So..

ARE YOU IN?

Hoe gaat het in z'n werk?

​De Goddess Gathering is het maandelijks samenkomen van een groep vrouwen. Elke maand behandelen we een thema (dit kan in overleg met de groep) waar je zowel individueel als samen induikt (bijv het thema: 'leven naar je hart'). Speciaal voor dit thema krijg je begin van de maand een mail met journal prompts (vragen die je kunt beantwoorden in je journal/dagboek) en andere opdrachten/tools/etc. (dit verschilt per thema en per maand).

Elke online meeting aan het einde van de maand, komen we samen met de groep en behandelen/bespreken we het thema, de vragen, struggles en de inzichten die we kregen afgelopen maand. Dit kunnen we doen in kleine 'break out rooms' waar je in een kleiner groepje met een paar van de vrouwen wat dieper duikt in dingen die opkwamen die maand of met de hele groep tegelijk.

 

Het kan zijn dat er soms een kleine presentatie wordt gegeven, er tijd e ruimte wordt gecreëerd voor een sacred ruimte om dingen waar je tegenaan loopt (in het leven, de liefde etc) te bespreken en ook zullen er geregeld embodiment oefeningen samen gedaan worden (denk al visulisaties/meditaties/dans/etc.)

 

Hoe de meetings verder vorm worden gegeven, zal op intuïtie zijn en naar behoefte van de groep. Het kan dus per groep verschillen, maar zelfs ook per maand verschillen. 

 

Bij de eerste meeting doen we een openingsceremonie en hebben we tijd om elkaar beter te leren kennen, voordat we de maanden erna thema's in gaan duiken.Meeting data:
Meeting 1: zaterdag 29 mei 10:00 - 12:00 (Openingsceremonie)
Meeting 2: zaterdag 26 juni 10:00 - 12:00
Meeting 3: zaterdag 24 juli 10:00 - 12:00
Meeting 4 zaterdag 21 Augustus 10:00 - 12:00 (afronding eerste kwartaal)

Innergoddess-shoot1-22-webres.jpg

INFORMATIE

What, when, price:

 • Groep van max 20 vrouwen (Community met like minded vrouwen)

 • Maandelijkse zoom bijeenkomst van +/- 2 uur (van 10 - 12u)

 • Maandelijks thema + journal prompts

 • Meditaties/visualisaties/embodiment opdracht

 • Startdatum groep 1 (zaterdag 29 mei)

 • 20 plekken beschikbaar.

 • Kosten €25,- p/m

Algemene voorwaarden

 • Per 3 maanden af te nemen (Je krijgt per kwartaal een factuur)

 • Eerste groep begint 29 mei (bij voldoende aanmeldingen)

 • Bij (te)veel aanmeldingen komt er een wachtlijst en mogelijk een 2e groep :)

 • Lees de volledige voorwaarden hier.