GATHERINGS

Vrouwencirkels & maancirkels

Vrouwen,

 

Kwetsbaar doch zo krachtig als we in onze energie staan.

We vergeten soms dat we een krachtige life-force in ons hebben. Niet omdat we dit willen, maar omdat we jaren geleden gedwongen zijn dit te vergeten. Onze verhalen werden begraven en ons ‘weten’, onze intuïtie werd onderdrukt. We werden afgedaan als heksen, hysterische wezens en het labiele zwakke geslacht.

Van de 14e tot de 17e eeuw zijn er in oud Europa zelfs meer dan 1 miljoen vrouwen vervolgd en gedood, door de angst voor die kracht. En die pijn en dat verdriet, die rouw en die woede uit die tijd, zit in nog heel veel vrouwen vast.

En we hebben elkaar nodig om dit te helen.

Juist nu!


Want waar we vroeger floreerden in groepen, samen voor elkaars kinderen zorgden, samen menstrueerden in rode tenten en de kracht van mama natuur deelden tijdens maancirkels, leven we nu als het individu.

Maar dat is niet gek.

Tijdens de heksen vervolgens waren in namelijk 3 soorten ‘crimes’ waar vrouwen de doodstraf voor konden krijgen. Nummer 1 daarvan was: ‘Gatheren’ oftewel: ‘Het samenkomen' van vrouwen.

 

Het samenkomen van vrouwen mocht alleen als er een priester of een andere hoge -mannelijke- partij aanwezig was om toezicht te houden. Dit was omdat de kerk geloofde dat als vrouwen alleen waren, ze ‘kwaadaardige’ gedachten en ideeën ontwikkelen en dus mochten vrouwen -zéker in groepen- niet alleen gelaten worden.

 

Dit is puur ontstaan door het feit dat vrouwen en hun connectie elkaar er met moeder natuur, verkeerd begrepen werd en gezien werd als (zwarte) magie.

Wat er wél werd begrepen? Dat vrouwen die samenkomen ontzettend krachtig zijn. Dat een gathering helend werkt, de connectie met de vrouwelijke energie én met moeder aarde versterkt en we dichter bij onze energie komen.


Het was dan ook gewoon een kwestie van tijd voor het patriarch ons uit elkaar dreef. Want als we samenwerken, zijn we gewoon te sterk.


Het wordt dus tijd dat we de competitie, jaloezie en afgunst, die met de media, reclame en cultuur in stand wordt gehouden, los gaan laten.


Dat we de handen weer ineen slaan.


Dat we elkaar weer leren herinneren.


Dat we de natuur weer in ons hart laten.


en we weer leren luisteren naar onze intuïtie.


Jarenlang hebben we ons in de mal van de maatschappij moeten wringen en dat heeft de nodige deuken opgeleverd. Maar samen kunnen we daaruit komen. Ik geloof écht dat we samen verandering te weeg kunnen brengen.


EN DAT IS NODIG.


Dé reden waarom vrouwencirkels en maancirkels weer omarmd worden en waarom we juist ook nu weer -in een tijd waarin we meer vrouwelijke kracht nodig hebben- bij elkaar moeten komen. 

Innergoddess-shoot1-18-webres.jpg

GODDESS GATHERING

MEMBERSHIP

Maandelijks samenkomen met like minded vrouwen. Ik merkte dat er onder vrouwen in mijn community veel behoefte is naar het verbinden met andere vrouwen. Om samen te sparren, leren, helen, lachen en verbinden. Om die reden is de GODDESS GATHERING ontstaan.

MAAN-

CIRKELS

NIEUWE MAAN & VOLLE MAAN

Voor vrouwen is het ontzettend waardevol om de maankalender te volgen en de verbinding met de maan aan te gaan.De maancyclus is namelijk het krachtige symbool voor de vrouwelijke cyclus.Door de maancyclus te volgen en te gebruiken om je intenties te zetten, doelen te bewerkstelligen, en opnieuw te verbinden met je natuur en je sisters, leg je een natuurlijke verbinding met je vrouwelijke energie en kun je jouw -slapende- vrouwenkrachten wakker maken.

Jip-isabel-de-jongh-de-krachtige-vrouw-d