PRAKTIJK

Van hormooncoaching tot personal training.

IK HELP VROUWEN BIJ

1

2

3

4

5

MENSTRUATIE KLACHTEN, LAAG LIBIDO EN VRUCHTBAARHEIDS-PROBLEMEN

(PRE)MENOPAUZE KLACHTEN

VAGE GEZONDHEIDS-KLACHTEN DIE JE NIET KUNT PLAATSEN

HET CREËREN VAN EEN GEZONDE LEEFSTIJL

WEINIG ENERGIE EN/OF SLECHTE NACHTRUST

In mijn praktijk behandel ik verschillende problemen. Ik ben gespecialiseerd in vrouwen gezondheid; en dan met name de menstruatie cyclus en menstruatie klachten. Daarnaast help ik ook clienten in mijn praktijk met PCOS,  Endometriose, vruchtbaarheidsproblemen en (pre)menopauze klachten.

 

Ook ben ik afgestudeerd als sport en beweegdeskundige en werk heb ik al een flink aantal jaren ervaring als personal fitness trainer en voeding coach. Ik help mensen dan ook met meer bewegen een gezonde levensstijl creëren,  alsmede met slecht slapen en alle andere hormonale klachten.

HORMOONCOACHING

Hormonen zijn stofjes die veel lichaamsprocessen reguleren en aan- en uitzetten. Zo hebben ze invloed op je gewicht, de bloedsuikerspiegel, bloeddruk, lichaamstemperatuur, dag- en nachtritme, menstruatiecyclus, libido etc. Wanneer je hormonen dus helemaal in balans zijn, dan voel je je fantastisch! Wanneer deze echter uit balans zijn, doet je lichaam heel hard zijn/haar best om je weer in balans te krijgen. Maar dit betekent soms dat er her en der wat verschoven moet worden en het ene hormoon harder gaat werken om het ander te ondersteunen. Dit kan ervoor zorgen dat je (hele vage) klachten gaat ervaren, omdat je lichaam eigenlijk probeert aan te geven dat er iets niet klopt en dit opgelost moet worden. Je kunt je lichaam dus eigenlijk zien als je eigen dokter, die jou vertelt wanneer iets niet helemaal pluis is en opgelost moet worden.

 

Wat doe ik? 

Door middel van een hormonale analyse / intake kijken we wat voor soort klachten je ervaart en welke hormonen hier verantwoordelijk voor kunnen zijn. Soms kan dit een flinke puzzel zijn, want -zoals je hierboven las- vangen soms verschillende hormonen functies op en is het soms lastig te achterhalen welke er nou hoofd verantwoordelijk is voor jouw klachten. Maar geen nood, als je gemotiveerd bent, kunnen we samen achter de oorzaak komen en ervoor zorgen dat je hormoon balans weer verbeterd wordt. 

"Echt een aanrader als je last hebt van PMS of andere hormonale klachten, maar ook als je simpelweg meer uit jezelf wil halen." 

- Mariel Heidemans

Werkwijze hormoonconsulten

Consult 1:

Tijdens het eerste consult van ongeveer 60 a 90 minuten bespreken we jouw intake formulier met de klachten, voedingspatroon, leef- en werkomstandigheden en uiteraard jouw wensen en voorkeuren ten aanzien van het traject. Na dit gesprek kun je gelijk met wat tips naar huis en ontvang je +/- 3 werkdagen na het gesprek een samenvatting van wat er besproken is en jouw plan van aanpak. Uiteraard verschilt dit per persoon en per casus hoe uitgebreid deze is of hoe deze eruit ziet. Je krijgt alles afgestemd op waar jouw situatie om vraagt. 

Wat belangrijk is om te realiseren, is dat je het werk uiteindelijk zelf moet doen. Er bestaat geen wonderpil of manier om alles zomaar te veranderen. Ik geef daarom advies hoe je in stapjes je leefstijl kan veranderen, maar het echte werk ligt dus ook bij jezelf. 

Vervolgens zien/spreken we elkaar na drie/vier weken weer in een vervolg consult om te kijken hoe het gaat en waar de volgende stappen gezet kunnen worden.

Vervolg consult(en):
Een vervolgconsult duurt 30 a 40 minuten minuten. We bespreken hoe het gaat, wat de voortgang is, hoe je de aanpassing en/of nieuwe leefstijl ervaart en hoe het gaat met de dieetvordering en omgang met lastige situaties. Hier is uiteraard ook plek voor vragen. Gewoonte die je jaren eigen hebt gemaakt, zijn nou moeilijk te veranderen, hier hebben we het tijdens de consulten dan ook uitgebreid over. Het is belangrijk dat jijzelf gemotiveerd bent om hiermee aan de slag te gaan, maar bij tegenslag of moeilijke momenten ben ook ik er om je te helpen.

Moeite met veranderingen? Dan raad ik het basic of intensieve pakket aan, hierin heb je meerdere consulten, waardoor je in stappen aan de veranderende leefstijl kunt werken. 

Losse consulten (vragen uurtje)

Sommige vrouwen hebben alleen wat vragen over bijvoorbeeld (natuurlijke) anticonceptie, het bijhouden van de menstruatiecyclus, hormonen, gezond eten etc. Daarom heb ik ook (eenmalige) losse consulten van 45 minuten waarin jij al je vragen kunt stellen, zonder dat we dieper ingaan op je achtergrond en gezondheid. hiervoor hoef je geen intake formulier in te vullen.

IVM HET CORONAVIRUS DOE IK ALLE CONSULTEN MOMENTEEL ONLINE (VIDEO CALL)

Boek je online je afspraak (via onderstaande knop)? Dan ontvang je als de datum en tijd akkoord is z.s.m. een afspraak bevestiging en een linkje vanuit mijn clienten database om je gegevens + een intake formulier in te vullen (let op, deze kan in je SPAM terecht komen). Het zou fijn zijn als je dit formulier +/- een weekje (of zo snel mogelijk) voor de afspraak invult, zodat ik voordat we het gesprek ingaan al een klein beetje op de hoogte ben van je klachten/waarom je bij mij komt. In het gesprek gaan we hier dan nog wat dieper op in.

"Jip is een fantastische coach. Dit had ik veel eerder moeten doen!"

- Daniëlle Brus

I.V.M het coronavirus, doe ik alle consulten momenteel online via een video call.

DIENSTEN

LOS CONSULT 

> Een los consult van 45 minuten waarin je al jouw vragen kunt stellen.

BASIC PAKKET (HORMOON COACHING)

 

> Uitgebreid intakegesprek van ca. 1,5 uur. 

> Hormonale anamnese

> Compleet uitgewerkt verslag met analyse en advies per mail

> vervolg consult na 4 weken van +/- 40 minuten.

BEGELEIDING PAKKET (HORMOON COACHING)

> Uitgebreid intakegesprek van ca. 1,5 uur. 

> Hormonale anamnese

> Compleet uitgewerkt verslag met analyse en advies per mail

> 3 vervolg consulten (na elke 4 weken) van +/- 40 minuten mét vervolg advies.

INTENSIEF PAKKET (HORMOON COACHING)

> Uitgebreid intakegesprek van ca. 1,5 uur. 

> Hormonale anamnese

> Compleet uitgewerkt verslag met analyse en advies per mail

> 5 vervolg consulten (na elke 3 weken) van +/- 40 minuten mét uitgewerkt vervolg advies.

> +/- 2 WhatsApp momenten per week ter ondersteuning.

SMALL GROUP TRAINING

 

> Soon in Haarlem

PERSONAL TRAINING 1 X PER WEEK

> Soon in Haarlem

> Gratis intake via de telefoon (+/- 15 minuten)

> Buiten in het park (in overleg precieze locatie)

PERSONAL TRAINING 2 X PER WEEK

> Soon in Haarlem 

> Gratis intake via de telefoon (+/- 15 minuten)

> Buiten in het park (in overleg precieze locatie)

TARIEVEN

HORMOONCOACHING

 • Los consult:  €50,- incl. btw

 • Basic pakket:  €150,- incl. btw

 • Begeleidingspakket:  €230,- incl. btw

 • Intensief pakket:  €390,- incl. btw

PERSONAL TRAINING / SMALL GROUP

 • PT per uur €75,- incl. btw

 • PT strippenkaart 10 x: €720,- inc. btw

 • PT pakket 2 x per week: €135,- per week incl. btw

 • Small group class:  €10,- per les incl. btw

 • Small group strippenkaart 10 x:  €95,- incl. btw

Je kunt afrekenen in de praktijk (per pin) per consult (of per pakket) en/of je betaald per factuur (na de eerste afspraak ontvang je deze in je mailbox). Betalen in termijnen is bij pakketten ook mogelijk!

Helaas wordt leefstijl coaching niet vergoed door de verzekeraar. 

 

 

of e-mail naar info@dekrachtigevrouw.com

 • Twitter - White Circle
 • Facebook - White Circle
 • Pinterest - White Circle
 • Instagram - White Circle

Haarlem

© 2020 by Jip Isabel