Coaching/consult

Hormonen zijn stofjes die veel lichaamsprocessen reguleren en aan- en uitzetten. Zo hebben ze invloed op je gewicht, de bloedsuikerspiegel, bloeddruk, lichaamstemperatuur, dag- en nachtritme, menstruatiecyclus, libido etc. Wanneer je hormonen dus helemaal in balans zijn, dan voel je je fantastisch! Wanneer deze echter uit balans zijn, doet je lichaam heel hard zijn/haar best om je weer in balans te krijgen. Maar dit betekent soms dat er her en der wat verschoven moet worden en het ene hormoon harder gaat werken om het ander te ondersteunen. Dit kan ervoor zorgen dat je (hele vage) klachten gaat ervaren, omdat je lichaam eigenlijk probeert aan te geven dat er iets niet klopt en dit opgelost moet worden. Je kunt je lichaam dus eigenlijk zien als je eigen dokter, die jou vertelt wanneer iets niet helemaal pluis is en opgelost moet worden.

 

Wat doe ik? 

Door middel van een hormonale analyse / intake kijken we wat voor soort klachten je ervaart en welke hormonen hier verantwoordelijk voor kunnen zijn. Soms kan dit een flinke puzzel zijn, want -zoals je hierboven las- vangen soms verschillende hormonen functies op en is het soms lastig te achterhalen welke er nou hoofd verantwoordelijk is voor jouw klachten. Maar geen nood, als je gemotiveerd bent, kunnen we samen achter de oorzaak komen en ervoor zorgen dat je hormoon balans weer verbeterd wordt. 

 

Werkwijze

Consult 1:
Tijdens het eerste consult van ongeveer 90 minuten bespreken we jouw intake formulier met de klachten, voedingspatroon, leef- en werkomstandigheden en uiteraard jouw wensen en voorkeuren ten aanzien van het traject. Na dit gesprek kun je gelijk met praktische verbeterpunten naar huis en direct aan de slag. Na het consult ontvang je een samenvatting van wat er besproken is en krijg je (eventueel) aanvullend voorlichtingsmateriaal mee. Uiteraard verschilt dit per persoon en per casus. Je krijgt alles afgestemd om waar jouw situatie om vraagt. Vervolgens zien/spreken we elkaar na drie/vier weken weer in een vervolg consult om te kijken hoe het gaat en waar de volgende stappen gezet kunnen worden.

Vervolg consult(en):
Een vervolgconsult duurt 30 a 40 minuten minuten. We bespreken hoe het gaat, wat de voortgang is, hoe je de aanpassing en/of nieuwe leefstijl ervaart en hoe het gaat met de dieetvordering en omgang met lastige situaties. Hier is uiteraard ook plek voor vragen. Vastgeroeste gewoontes veranderen is niet eenvoudig omdat deze vaak jongs af aan al aangeleerd zijn. Het is dan ook niet gek dat je mentaal (en soms ook lichamelijke) weerstand ervaart. Daarom zal ik je actief verder begeleiden bij het aanpassen, variëren en het volhouden van jouw nieuwe leefstijl.

De Krachtige Vrouw logo flavicon (1).png

DE KRACHTIGE VROUW

Tarieven/vergoeding

  • Intake gesprek (90 minuten) + vervolg consult van 30 a 40 minuten: €75,- inclusief btw

  • Vervolg consult (40 minuten): €45,- inclusief btw

  • Basic pakket bestaande uit 1 intake + 3 vervolgconsulten: €145,- inclusief btw

Per consult (of per pakket) ontvang je de factuur na de eerste afspraak in je mailbox. Je hoeft dus niet ter plekke af te rekenen.

Helaas wordt leefstijl coaching niet vergoed door de verzekeraar. 

  • Twitter - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle

Eindhoven

© 2018 by Jip Isabel